Тимошенко сподівається...

Україна сподівається на скасування візового режиму з Канадою, заявила прем'єр Юлія Тимошенко. Про це вона сказала під час зустрічі зі спікером Палати громад Канади Пітером Міллікеном у понеділок у Києві.
"Ми плануємо обговорити весь спектр нашої співпраці й весь спектр питань, які хвилюють як Україну, так і Канаду, включаючи візовий режим, яке є досить непростим питанням", - заявила Тимошенко.

"Україна зробила всі кроки на шляху до того, щоб скасувати візовий режим для громадян Канади і він на сьогодні не діє для них. Ми б хотіли, щоб точно такі ж кроки були зроблені й стосовно України", - зазначила вона.

У свою чергу, Міллікен сказав, що новою сферою співпраці може стати туризм, оскільки, на його думку, "люди, які приїжджають до країни і бачать тут багато чудового, хочуть повертатися сюди знову і знову й розвивати тут свій бізнес".

"Тому туризм сприятиме поліпшенню торгівельних відносин двох країн", - сказав він.

Тимошенко ж висловила надію і на те, що ще до кінця поточного року робочі групи двох країн підготують проекти для обговорення ідеї створення спільної зони вільної торгівлі між Україною й Канадою.

"Створення і підписання всіх необхідних документів щодо зони вільної торгівлі між Україною та Канадою і... ми могли б уже на початку наступного року почати обговорення після того, як будуть підготовлені відповідні проекти для подальших напрацювань", - заявила прем'єр.

Вона повідомила, що наприкінці вересня має відбутися візит міністра економіки Канади до України. "І, враховуючи, що приїжджає велика бізнес-команда разом із міністром економіки, мабуть, дійсно буде шанс суттєво прискорити наші бізнеси-відносини", - сказала Тимошенко.

Вона також висловила надію на те, що проекти про збільшення товарообігу могли б бути підготовлені ще до кінця поточного року для того, щоб уже на початку наступного року сторони могли їх детально обговорювати, – і товарообіг між двома країнами міг би розвиватися ще швидше й масштабніше, ніж зараз.

Міллікен же відзначив, що незабаром може відбутися візит української парламентської делегації до Канади, а також запросив Тимошенко відвідати Канаду незабаром.

Нагадаємо, віце-президент Єврокомісії Гюнтер Ферхойген пообіцяв безвізовий режим для України, як тільки Київ виконає усі вимоги з безпеки кордонів. Він уточнив, що йдеться перш за все про співпрацю в прикордонних пунктах і впровадженні відповідної системи технічного контролю. Також Ферхойген зазначив, що ЄК готова надати Україні технічну допомогу для впровадження відповідних технічних стандартів безпеки на кордоні.

Спрощення візового режиму та юридичних взаємовідносин між странами очікують всі.



Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы , чтобы оставить или оценить комментарий.



Сейчас на сайте: 3
Посетителей: 3
Пользователей: 0