Арешт, підозра, теракт

Канадська поліція заарештувала чоловіка, підозрюваного в підготовці теракту в період проведення самітів "двадцятки" і "вісімки" в канадських містах Торонто та Хантсвілл. Про це повідомляє в середу, 23 канадська телерадіомовна корпорація CBC з посиланням на правоохоронні органи. 37-річному Байрону Сонну пред'явлено звинувачення в зберіганні вибухівки і зброї. У вівторок в будинку Сонна в кварталі Форест Хілл був проведений обшук. "Ми отримали відомості, що він може бути причетний до підготовки терактів у період проведення самітів двадцятки або вісімки, - повідомив AFP представник поліції Тім Барроус. 

Поліція не повідомила додаткових деталей розслідування.

Крім того, 23 червня в Торонто стався землетрус. Магнітуда підземних поштовхів становила 5,5. Директор міського управління стратегічними комунікаціями Торонто Кевін Сек вже заявив, що землетрус ніяк не вплинув на підготовку саміту "великої двадцятки".

Саміт G8 пройде в містечку Хантсвілл (провінція Онтаріо, графство Мускока) 25-26 червня, а саміт G20 - 26-27 червня в Торонто, найбільшому місті Канади. За підсумками зустрічей заплановано прийняття низки заяв, в тому числі з тероризму.

На зустрічі "вісімки", до якої входять Росія, США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Японія, Італія, Канада, будуть обговорені в основному питання міжнародної безпеки, а також зобов'язання країн "вісімки", які були прийняті раніше в частині сприяння розвитку.

До "Групи двадцяти" входять 19 найбільших національних економік (Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Корея, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, ПАР, Японія) і Європейський союз. Постійними учасниками зустрічей "двадцятки" є МВФ, Європейський центральний банк і Світовий банк.


novynar.com.ua



Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы , чтобы оставить или оценить комментарий.



Сейчас на сайте: 1
Посетителей: 1
Пользователей: 0