20:19

Допоможіть знайти прадіда

Щирі вітання з Тернополя. Я, Іван Виспінський, цікавлюся будь-якою інформацією про свого прадіда Косара Григорія (або Григора) Івановича, який виїхав з України (с. Пищатинці Борщівського повіту) в 1911, або 1912 роках, напевно в цей час він прибув до Канади, звісно там працював, висилав своїй родині гроші, за які його дружина купила землю, бо хотіла, щоб він повернувся додому, до дітей. На жаль, цього не сталося, а він дуже хотів,щоб його дружина їхала в Канаду. Вона не поїхала, бо боялася плисти кораблем. Зрозумівши, що вона не приїде, він одружився в Канаді. Жив в Торонто, мав двох синів, як їхні імена - не знаю.

Знаю, що вони, крім основної своєї діяльності, яка давала їм на життя, були народними музикантами. Цю інформацію переповіла моя бабуся Косар Парасковія, яка все життя цікавилася своїм батьком. Бабуся мені передала у спадок багато народних пісень, які навчилася від своєї мами. Мама казала,що більшість із них любив співати бабусин батько - Косар Григорій. Чому мене це цікавить і чому я звертаюся до Вас? Я музикант, займаюсь записом і розшифровкою музично-пісенного фольклору, дбаю про збереження української музичної культури, проводжу різні пісенні фестивалі в Тернополі і зараз збираю різний матеріал про своє село Пищатинці. Мене цікавить і музична спадщина мого прадіда, якщо така була. Нажаль, я ніяк не можу вийти бодай хоть на будь-які відомості про Косара Григорія. Дуже прошу Вас підказати мені, чи є якісь служби в Канаді, щоб звернутися до них в моєму проханні?

Нажаль, в мене немає жодного фото Косарів. Неодноразово листаючи різні сторінки в інтернеті я натрапив на прізвище Коссарів Л. і З. (напевно, це жінки), які займаютьтя громадською роботою серед українства, але контактів до них ніяких не опубліковано. Їхнє прізвище з двома буквами "с", можливо, це така делікатна і несуттєва розбіжність, адже минулостільки літ.

В 1992 році на запрошення театрального представництва АІТА, я перебував на фестивалі любительських театрів в Монтреалі у складі ансамблю української пісні Тернове поле" з Тернополя. В одній із розмов з нашою українкою, нажаль, прізвища незнаю, вона повідомила, що зустрічалася з Косарами з Торонто, які мали відношення до керівних посад в Торонто (це, ніби, в Україні Міністерство сільського господарства). Обіцяла мені, що постарається щось про них віднайти. Та нажаль, ніякого повідомлення я не отримав. Можливо, таких не знайшла.

Я розумію, що завдаю Вам клопоту, але буду щиро вдячний, якщо мені відкриються ще якісь відомості про творчість моїх предків. Всього Вам найкращого!

Наперед, щиро вдячний. Чекаю будь-якої відповіді.

Категория: Важливо | Просмотров: 2150 | Добавил: admin | Теги: поиск | Рейтинг: 1.0/18
Комментарів [ 0 ]
[ Зайдіть та залиште коментар ]
[ Реєстрація | Вхід ]